26. sij 2015.

POZIV na Redovnu godišnju Skupštinu Udruženja porodica i prijatelja nestalih osoba „Suza“



POZIV
na  Redovnu godišnju Skupštuinu Udruženja porodica i prijatelja nestalih osoba „Suza“



Na osnovu člana 21. i 22. Statuta udruženja porodica i prijatelja nestalih osoba „Suza“, sazivam 6Redovnu godišnju Skupština Udruženja.

Za 6. Redovnu godišnju Skupštinu predlažem sljedeći dnevni red:

  1.      Verifikacija prisutnih članova i izbor radnog predsjedništva 6. Redovne Skupštine, 
  2.      Izbor zapisničara i ovjerivača zapisnika,
  3.      Usvajanje zapisnika za prošle sjednice,
  4.     Usvajanje izvještaja o ostvarenju programa rada i finansijskog plana Udruženja porodica i prijatelja nestalih osoba „Suza“ za 2014.godinu,
  5.     Usvajanje Prijedloga Programa rada i finansijskog plana Udruženja porodica i prijatelja  nestalih osoba „Suza“ za 2015. Godinu,
  6.     Donošenje odluke o statusu Udruženja
  7.    Razno



5. Redovna godišnja Skupština Udruženja „Suza“ će se održati u prostorijama Udruženja generala FBiH u ulici Nedima Filipovića broj 16. Sarajevo (Čengić Vila - blizu garaža) u srijedu 18.02.2015. godine sa  početkom u 18 sati.

Molimo sve ljude dobre volje, sve građane Rogatice i njene okoline, posebno rogatičke i rogatičane, kao i sve one  čije se porijeklo na bilo koji način veže za Rogaticu, sve porodice stradalih u proteklom ratu ili ratovima, kao i sve druge ljude da dođu na Skupštinu Udruženja „Suza“, i da daju svoj željeni doprinos nastavku rada ili gašenju  ovoga Udruženja, kako bi donešena Odluka, o statusu Udruženja, bila što mjerodavnija.

Jako je teško bilo registrirati ovo Udruženje, da bi se olako ugasilo, a jedino preko njega porodice stradalih i protjeranih mogu zajednički djelovati na regulaciji svojih prava i „prava“ stradalih žrtava.


S poštovanjem,                                   
Predsjednik Skupštine Udruženja „Suza“
Fadil Lutvić