14. pro 2011.

Osnovano Udruženje porodica i prijatelja nestalih iz Rogatice

U prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH u Sarajevu održana je osnivačka skupština Udruženja porodica i prijatelja nestalih sa područja općine Rogatica i šire. Nepune dvije decenije od zločina počinjenih u ovom gradu grupa Rogatičana, u saradnji sa članovima porodica čiji su najmiliji ubijeni i još uvijek nisu pronađeni, odlučila je formirati nevladinu organizaciju čiji je cilj borba za istinu o sudbini nestalih sa prostora ove općine.
- Zahvaljujem se članovima porodica nestalih, koji već devetnaest godina bezuspješno tragaju za svojim najmilijim, zatim naši prijateljima, sugrađanima, Rogatičanima koji su prepoznali naše posljednje vapaje za pomoć i bezuvjetno se odazvali da pomognu na svim poljima. Izabrali smo članove Predsjedništva Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora, predsjednika, potpredsjednika, sekretara i blagajnika Udruženja. Neizmjerno sam sretna da sam dio ovog projekta kojim ćemo nastojati, uz pomoć svih vas koji ste već dio ove priče i svih onih koji će nam se tek pridružiti, doći do istine u vezi sa sudbinom naših najmilijih – kazala je, u ime najmlađeg udruženja u jugoistočnoj Bosni, Alma Čolić Palalija.
/gorazdeonline/

Saopstenje za javnost

Poštovani sugrađani, cijenjeni urednici rogatica.com, dragi Rogatičani, prijatelji

Sa zadovoljstvom Vas obavještavam da je dana 01.12.2011. godine tačno u 17:00 sati, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH održana Osnivačka skupština Udruženja porodica i prijatelja nestalih sa područja općine Rogatica i šire.
Nakon skoro dvije decenije od nemilih događaja na našim prostorima, grupa entuzijasta zajedno sa članovima porodica čiji su najmiliji ubijeni i još uvijek nisu pronađeni, uz nesebičnu pomoć uredništva stranice rogatica.com i drugih koji su na bilo koji način doprinjeli ovom projektu, dobili smo: „ Udruženje porodica i prijatelja nestalih sa područja općine Rogatica i šire“.

Koristim priliku da se ispred predsjedništva Udruženja zahvalim svima koji su učestvovali u ovom procesu i samim tim dali svoj doprinos u osnivanju Udruženja.

Na prvom mjestu su to članovi porodica nestalih koji već devetnaest godina bezuspješno tragaju za svojim najmilijim, zatim naši prijatelji, sugrađani, Rogatičani koji su prepoznali naše posljednje vapaje za pomoć i bezuvjetno se odazvali da pomognu na svim poljima.

Zahvaljujemo se urednicima rogatica.com : Kazi, Tevi, Abdulahu i Mustafi koji su naš problem odmah prepoznali i od prvog trenutka se aktivno uključili u cijeli proces stvaranja Udruženja.

Također, zahvaljujemo ostalim članovima i posjetiocima stranice rogatica.com na ustupljenim informacijama i instrukcijama koje će svakako biti od velike koristi u daljem radu Udruženja.

Koristim priliku da se zahvalim i nasim komsijama i kolegama sa stranice zepa-online.com koji su od samog početka bili uz nas i pratili naš rad.

Na Osnivačkoj skupštini smo očekivali mnogo veći odziv naših sugrađana, ali i onaj broj ljudi koji se pojavio bio je dovoljan da se jednoglasno donesu odluke po svim tačkama dnevnog reda.Tako smo izabrali članove predsjedništva Osnivačke skupštine, članove Upravnog i Nadzornog odbora, predsjednika, potpredsjednika, sekretara i blagajnika Udruženja.

Zahvaljujem se našim sugrađanima koji su prisustvovali Osnivačkoj skupštini i samim tim dali svoj doprinos za dalji rad Udruženja.


Na kraju, šta reći osim da sam neizmjerno sretna da sam dio ovog projekta kojim ćemo nastojati , uz pomoć svih vas koji ste već dio ove priče i svih onih koji će nam se tek pridružiti, doći do istine u vezi sa sudbinom naših najmilijih.
Koristim priliku da vas sve još jednom pozovem da nam se pridružite u našem budućem radu i date svoj doprinos u radu Udruženja.
O svim budućim aktivnostima Udruženja bićete blagovremeno obavještavani putem stranice rogatica.com

Alma (Colic) Palalija
Sarajevo, 03.12.2011. godine